Essence Trend editie Everlasting blooms

Het is lente en het is weer tijd voor bloemen en frisse kleuren, dit betekend dat we onze make-up kunnen aanpassen en frisheid en kleur toevoegen aan onze beautylooks. Essence creëerde een trend editie die geïnspireerd is op prachtige bloemenkleuren en natuurlijke droogboeketten. De trend editie Everlasting blooms ziet er prachtig uit en ik testte een aantal producten uit deze trend editie uit, in deze blogpost vertel ik wat ik van deze producten vind.

De producten die ik uit de collectie testte zijn:lip & cheek stick, duo highlighter, eyeshadow palette, ph – reacting lip glow en een blossom nail oil.

Lip & cheek stick

De lip & cheek stick zit in een paarse huls die is gemaakt van kunststof, de tekst op de huls is goudkleurig.

Achterop de huls staat geschreven dat deze gebruikt kan worden voor de wangen en de lippen in meerdere talen, de ingrediëntenlijst staat niet op de huls vermeld.

De stick heeft de naam 01 live life in full bloom! gekregen.

De stick belooft een semi-matte finish en het is dus een blush en lipstick in één. Er zit jojoba olie in verwerkt waardoor lippen die geïrriteerd zouden zijn ook verzorgt worden, de droge huid zou hierdoor ook meteen een boost van frisheid krijgen. In de stick zit 6 g aan product.

Swatchen.

stick aangebracht op de wangen.

stick aangebracht op de lippen.

Ik vind de stick voor de wangen geen succes, als je hem aanbrengt is hij heel pigment vol maar zodra je de blush afpoederd valt deze compleet weg en dat is jammer, op de lippen vind ik de kleur wel heel erg mooi dus daarom zou ik hem wel voor de lippen gebruiken.

Duo highlighter

Het doosje van de highlighter is gemaakt van kunststof en is transparant waardoor je de highlighter mooi kunt zien. De tekst op het doosje is goudkleurig.

De highlighter heeft de naam 01 bloom wild & shine bright! gekregen. Achterop het doosje staat wat informatie over de highlighter in drie talen, de ingrediëntenlijst staat ook achterop het doosje.

De highlighter zou een sensatie combineren van rosé en gouddeeltjes, je zou de highlighter kunnen aanbrengen op de junkbeenderen, brug van je neus, onder de wenkbrauwboog en boven de lippen, blend de highlighter in om je gezicht een stralende glow te geven. In het doosje zit 10 g aan highlighter.

Swatchen.

highlighter getest op mijn gezicht.

Ik moest de highlighter even opbouwen maar na meerdere laagjes aangebracht te hebben zie je echt resultaat, de highlighter krijgt dan een mooie pigmentatie en neigt meer naar het goud dan rosé. Ik vind het resultaat uiteindelijk wel erg mooi geworden.

Eyeshadow palette

Het palette is gemaakt van kunststof maar de deksel is bekleed met stof, dit geeft het palette een hele luxe uitstraling vind ik zelf.

Het palette heeft de naam 01 choose what makes your heart bloom. Achterop het doosje staat meer informatie over het palette en ook de ingrediëntenlijst staat achterop.

Het palette bevat negen kleuren oogschaduw die me echt aan bloemen doet denken, er zitten stralende fuchsia en roze tinten tot gewaagde paarse tonen en gouden accenten. Er zitten matte, glanzende en zelfs een glitterkleur in het palette. De oogschaduw belooft hooggepigmenteerd te zijn. In de deksel van het palette zit een mooi spiegeltje wat ideaal is. In het palette zit 7,5 g aan oogschaduw.

Swatchen.

Ooglooks gemaakt met het palette.

Ik ben zwaar onder de indruk van het oogschaduw palette, de kleuren zijn hele hoog gepigmenteerd en makkelijk te blenden. Ik vind de diverse afwerkingen ook erg leuk waardoor je echt mooie ooglooks kunt maken.

Ph – reacting lip glow

De huls is gemaakt van kunststof en heeft een transparante dop, de huls zelf is goud gekleurd en de tekst op de dop is roze. Bovenop de dop zit een mooie afbeelding van een bloem.

De lip glow heeft de naam 01 happiness blooms from within gekregen. Achterop de huls staat wat meer informatie over de lip glow, de ingrediëntenlijst staat niet achterop de huls.

De lip glow zelf is transparant, maar zodra je deze aanbrengt op de lippen reageert de lip glow op de natuurlijke ph-waarde van je lippen, de kleur die eruit komt is roze maar deze kleur zal bij iedereen anders uitpakken omdat de ph-waarde bij iedereen anders is dus je kan een donkere of lichte kleur roze krijgen. De lip glow bevat een voedende textuur en een aangenamen subtiele bloemengeur. In de huls zit 2,8 g aan product.

Swatchen.

Lip glow aangebracht op mijn lippen.

Ik ben enthousiast over de lip glow, toen ik hem eerst opbracht leek de kleur vrij licht maar na even wachten werd de kleur toch wat donkerder en uiteindelijk had ik een mooie roze lip kleur waar ik heel blij van word, de lip glow voelt heel fijn aan op mijn lippen ook.

Blossom nail oil

De nagel olie zit in een glazen flesje die transparant is, hierdoor zie je de lip olie zitten en als je goed kijkt zie je kleine stukjes van bloemblaadjes in het flesje zitten. De tekst op het flesje is goud kleurig.

De nagel olie heeft de naam 01 let your dreams blossom! gekregen, achterop het flesje staat meer informatie over de nagel olie, de ingrediëntenlijst word niet vermeld.

In de nagelolie zit het hydraterende ingrediënt glycerine en hierdoor worden je nagels optimaal gevoed en van voldoende vocht voorzien, de nagelolie heeft een hele frisse bloemengeur. Het aanbrengen van de nagel olie gaat ook nog eens super makkelijk door het kwastje. In het flesje zit 7 ml aan nagel olie.

Nagel olie aangebracht op mijn nagels.

Ik vind de geur van de nagelolie echt heel erg lekker, je kan de olie heel secuur aanbrengen door het kwastje en daarna lekker in je nagels masseren en ik moet zeggen dat het mij goed bevalt en ook dat mijn nagels fijn aanvoelen, je zou de olie ook in de nacht kunnen aanbrengen en handschoenen dragen zodat het extra lang kan intrekken.

Ik vind dat Essence een prachtige trend editie heeft neergezet met hele fijne producten, het enige product wat ik zou afwegen is de lip & cheek stick omdat deze eigenlijk alleen fijn is voor de lippen en je ook al een lip product in de collectie hebt zitten zou ik de afweging maken of je hem zou aanschaffen, verder ga ik de producten met veel plezier nog vaak gebruiken, ik word echt blij van deze collectie.

De trend editie Everlasting blooms is verkrijgbaar tot begin juni 2022 bij Kruidvat en Trekpleister, voor deze collectie geldt op is op.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s