Essence Pretty natural hydrating foundation

Ik gebruik bij mijn make-up routine altijd foundation, ik heb dan ook verschillende varianten in mijn stash. Ik vind het leuk om nieuwe varianten uit te proberen. Essence kwam een tijd geleden met de pretty natural hydrating foundation die ik er wel interessant uit vond zien. Ik testte de foundation uit en vertel wat ik ervan vind.

 

De foundation komt in een doosje. Het doosje is wit gekleurd en de tekst is zwart, ook staat de kleur van de foundation afgebeeld op het doosje, of deze precies overeen komt betwijfel ik.

Achterop het doosje staat een tube afgebeeld met daarin de ingrediëntenlijst vermeld. De foundation is compleet vegan.

Op de zijkant van het doosje staat meer informatie over de foundation, de tekst staat er in aan beide kanten op in zeven verschillende talen.

De foundation zit in een tube die veel weg heeft van het doosje, de tube is ook wit en de tekst zwart. De kleur die afgebeeld word op de tube is een stuk lichter dan de kleur op het doosje.

Ik heb de foundation in kleur 040 neutral vanilla, de foundation is verkrijgbaar in tien kleuren. Achterop de tube staat wederom meer uitleg over de foundation in meerdere talen.

In de tube zit 30 ml aan foundation. De foundation zou je gezicht een egale, natuurlijke en verzorgde teint geven. De formule zou vederlicht en langdurig zijn en bevat hyaluronzuur en aloë vera. De foundation zou 24 uur lang hydrateren en een prachtige, natuurlijke matte finish perfectie geven de hele dag lang. De foundation zou een medium dekking hebben en roodheid doen verdwijnen.

De foundation is netjes afgedekt met folie, als je deze los trekt komt er een kleine opening tevoorschijn die ik precies goed vind, er komt niet teveel en niet te weinig foundation uit.

Swatchen.

Ik was eerst een beetje bang dat de kleur veel te donker zou zijn voor mij, dit was alleen de lichtste kleur die ik in de winkel kon vinden maar dit ligt aan hoe groot het assortiment in de winkel is. De kleur is eigenlijk prima voor mijn gezicht, hij sloeg lichter uit dan verwacht en brengt erg fijn aan. Je kunt hem makkelijk met je huid vermengen en de dekking valt mij eigenlijk niks tegen. Ik kan de foundation zeker aanraden en ik denk dat de formule ook heel fijn zal zijn in de zomer als het wat warmer is.

Essence Pretty natural hydrating foundation €4,99 – Verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s