Esence Trend editie Coffee to glow

Ik ben dol op koffie en drink het dan ook dagelijks. De geur van een lekker kopje koffie vind ik heerlijk en toen Essence de trend editie Coffee to glow aankondigde was ik razend enthousiast, ik was zo benieuwd naar deze collectie en kon niet wachten tot deze zou verschijnen. Toen hij eindelijk uit was heb ik meteen de producten aangeschaft en getest. Ik vertel wat ik van de producten vind en of ik ze vaker zou gebruiken.

De collectie bestaat uit een lip scrub, under-eye energy treatment, healthy glow face scrub, highlighter beans, eyeshadow palette en body & mind wake up mist.

Lip scrub

De verpakking van de lip scrub is gemaakt van karton en heeft een gouden tekst en details, het is natuurlijk een duurzame verpakking maar persoonlijk heb ik liever kunststof omdat het wat sterker aanvoelt.

De scrub heeft de naam Where have you been all of my life? gekregen. Op de zijkant van de huls staat wat meer informatie over de scrub, de tekst is erg klein en moeilijk leesbaar en er staat ook niet super veel op.

De lip scrub bevat kleine koffieboon deeltjes die die de lippen exfolieert zachtjes de lippen , maakt ze glad en voedt ze met rijke oliën. De scrub heeft een krachtige koffiegeur die zorgt voor de ultieme finish. Er zit 4 g scrub in de huls.

Ik vind de geur van de scrub niet heel erg koffie achtig en zeker geen sterke geur, ik merk wel dat er goede scrub deeltjes inzitten en de scrub voelt ook lekker aan op mijn lippen. Ik heb er voor gekozen de lip scrub aan te brengen voor het slapen gaan en dan mijn lippen zachtjes te scrubben, met als resultaat de volgende dag lekker zachte lippen.

Under-eye energy treatment

De under eye – energy treatment zit in een tubetje die bruin van kleur is, de tekst en dop zijn goed kleurig en dat maakt het geheel wel een mooi plaatje vind ik.

De under – eye energy treatment heeft de naam 01 express yourself gekregen. Achterop de tube staat wat meer informatie over de under eye-energy treatment en ook de ingrediëntenlijst word vermeld.

De under-eye energy treatment zou vermoeide ogen in een mum van tijd wakker maken. De textuur belooft verfrissend te zijn en bevat cafeïne en vitamine E, je wallen zouden verminderd worden en zichtbaar fijne lijntjes en rimpeltjes zouden egaliseren. In het tubetje zit 10 ml aan under-eye energy treatment.

Ik vind het product heel verfrissend aanvoelen onder mijn ogen, ik heb echt het idee dat mijn huid onder de ogen een lekker opfrisser krijgt door de under-eye energy treatment, er zit geen koffie geur aan het product maar dat geeft ook niet. Het aanbrengen van foundation ging ook heel soepel naar het aanbrengen van dit product.

healthy glow face scrub

De healthy glow face scrub zit in een kunststof potje en heeft een bruine deksel met gouden tekst. Het potje zelf is transparant waardoor je de poeder mooi terug ziet.

De healthy glow face scrub heeft de naam 01 never stop grinding! gekregen. Achterop het potje staat een gebruiksaanwijzing hoe je deze scrub moet gebruiken en dat vind ik wel heel erg handig want anders had ik niet geweten hoe ik de scrub zou moeten gebruiken. De ingrediëntenlijst staat ook achterop het potje.

De poeder bevat echte koffieboon deeltjes. De scrub zou je huid voeden en een gezonde glow geven. Het werkt als volgt je strooit wat poeder op bijvoorbeeld je hand en je voegt er een beetje water aan toe, de poeder veranderd dan in een scrub en zo kun je hem aanbrengen op het gezicht. De scrub heeft een heftige koffie geur. In het doosje zit 6 g aan scrub.

Scrub aangebracht op mijn gezicht.

Ik vind de scrub helemaal niks, de substantie word erg dun en voelt niet echt aan als een scrub. Ik voel ook niks van de scrub deeltjes. Mijn gezicht voelt ook totaal niet anders aan na gebruik van de scrub en een glow zie ik ook helemaal niet, het is leuk bedacht maar het product komt niet tot zijn recht vind ik persoonlijk.

highlighter beans

Het doosje van de highlighter beans is ook gemaakt van karton en voelt een beetje goedkoop aan, op het doosje staan gouden accenten en ook de tekst is goud. In het deksel zit een kijkvenster waardoor je de highlighter beans mooi kunt zien.

De highlighter beans hebben de naam 01 meant tp bean together! Achterop het doosje staat wat extra informatie over de highlighter beans en ook de ingrediëntenlijst staat achterop het doosje.

De highlighter beans hebben een intense geur van espresso, de highlighter bonen hebben ook echt de vorm van een koffieboon en hebben drie warme goudtinten die een unieke glans zouden creëeren. Met de bijpassende kwast kun je losjes door de boontjes heen gaan om highlighter op te nemen en deze vervolgens aan te brengen op de gewenste plek op je gezicht. In het potje zit 8g aan highlighter beans.

Swatchen.

Ik was een beetje bang toen ik de swatch zag dat ik de highlighter nauwelijks zou gaan zien op mijn gezicht, toch is het me heel erg meegevallen want ik vind de glow die de highlighter geeft toch wel erg mooi, hij is vrij subtiel maar je ziet hem zeker wel mooi terug. Je kunt de highlighter makkelijk blenden.

Eyeshadow palette

Het oogschaduw palette is ook gemaakt van karton en voelt daarom ook vrij goedkoop aan. Er is gekozen voor een gouden tekst en gouden accenten en dat ziet er wel mooi uit, maar het palette zelf vind ik er wel wat saai uitzien.

Het palette heeft de naam 01 up for coffee? gekregen. Er staat achterop het palette wat meer informatie over het palette en ook de ingrediëntenlijst ontbreekt zeker niet.

Er zit helaas geen spiegel in de deksel. In het palette zitten acht kleuren oogschaduw. De tinten zijn koffie geïnspireerd en bevatten matte, metallic swirl en glans texturen. Je zou met het palette een expressieve ooglook met warme finish kunnen creëeren. In het palette zit 5,6 g aan oogschaduw.

Swatchen.

Ooglook gemaakt met het palette.

Ik ben heel erg onder de indruk van de oogschaduw in het palette, ze zijn super goed gepigmenteerd en hebben echt mooie finishes. Ik vind de ooglook die ik met het palette heb gemaakt ook echt geweldig en het palette heeft me heel erg verrast, ik ga hem met heel veel liefde gebruiken.

body & mind wake up mist

De mist zit in een bruin flesje wat ik echt goed bij koffie vind passen, ook hier is gekozen voor gouden tekst en details en dat past wel mooi bij deze collectie.

De mist heeft de naam 01 give it your best shot! Er staat achterop het flesje wat meer informatie over de spray en ook hier staat de ingrediëntenlijst op vermeld. De tekst is goud gekleurd en dat vind ik goed leesbaar.

Deze spray is echt multi inzetbaar want je kunt hem dus voor zowel je gezicht en lichaam gebruiken. En even over die geur ik hou ervan, de spray ruikt naar karamel macchiato! In het flesje zit 50 ml aan spray.

De spray dop is ook heel erg fijn, er komt een lekkere hoeveelheid spray uit, niet teveel en ook niet te weinig. Ik vind de dosering perfect.

Deze spray is fantastisch! De geur alleen al ik was direct verkocht het liefste wil ik aan het flesje blijven ruiken want ik ben dol op deze geur. Ik vind de spray fijn aanvoelen op mijn gezicht en heb hem gebruikt om mijn make-up te fixeren en mijn make-up bleef prima op zijn plek zitten. Ik zou zeggen zet deze spray in het vaste assortiment want die geur is gewoon echt geweldig.

Ik ben erg onder de indruk van de collectie, als koffie liefhebber vind ik de geur natuurlijk geweldig. De meeste producten is echt geweldig ze doen wat ze moeten doen en hebben een fijne werking en pigmentatie. Ik vond alleen de scrub niks maar dat is een persoonlijke voorkeur. Ik vind dat Essence met deze collectie een geweldige stap heeft gezet en als ik zag hoe snel deze de winkel uit vloog ook een vrij populaire collectie.

Essence Trend editie Coffee to glow is verkrijgbaar tot half december 2021 bij Kruidvat en Trekpleister, voor deze collectie geldt op is op.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s