Essence All about matt! fixing loose powder

Ik was al fan van de all bout matt! fixing compact powder van Essence en ik gebruik de poeder met veel plezier, toen ik erachter kwam dat er ook een loose powder van was, was ik toch wel benieuwd of die poeder ook zo fijn zou zijn. Loose powder is een perfect product om bijvoorbeeld te baken. Toen ik de loose powder eindelijk tegen kwam besloot ik deze mee te nemen om uit te testen. Ik vertel wat ik van deze variant vind van deze poeder.

 

Het doosje is gemaakt van kunststof en heeft een witte deksel met rode tekst, het bakje waar de poeder inzit is transparant. Het doosje zal zeker opvallen in mijn stash want ik heb nog geen doosje met poeder die deze kleuren bevat.

Achterop het doosje zit een zilveren sticker met zwarte tekst, hierop word meer informatie gegeven over de poeder en ook de ingrediëntenlijst. De tekst is wel erg klein dus ik vind het moeilijk leesbaar.

In het doosje zit 11 g aan poeder. De poeder belooft de huid te matteren, overtollig talg te absorberen en uiteraard make-up te fixeren. De poeder bevat transparante poederdeeltjes en past zich daardoor aan alle huidtypes aan.

In het doosje zit een dekseltje met kleine gaatjes waar de poeder uitkomt, ik vind het dekseltje niet heel fijn want er komt erg weinig poeder uit. Je kan ervoor kiezen om het dekseltje eraf te halen waardoor je makkelijk bij de poeder kan, dat maakt de poeder wel onhandiger om mee te nemen want de poeder komt dan wel langs de randjes van de deksel waardoor de kans bestaat dat er veel poeder verloren gaat en andere producten onder de poeder zitten.

Swatchen.

Ik heb dit keer geen gebruik gemaakt van de baking methode en dat zie ik direct, ik vind dat de rest van mijn huid goed gematteerd is door de poeder maar onder mijn ogen blijf je wel glans zien. Ik vind de poeder fijn maar je moet als je je gezicht compleet gematteerd wil hebben toch wel echt gebruik maken van de baking methode. Hierdoor vind ik de poeder minder geschikt voor een snelle look omdat de baking methode echt wel wat meer tijd kost dan een compact poeder dus het is wel echt net wat je voorkeur heeft. Als je niet bekend bent met baking en je er niet zoveel zin in hebt om dit te leren zou ik lekker voor de compact poeder gaan in plaats van deze losse poeder.

Essence All about matt! fixing loose powder €3,89 – Verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s