Maeuxmeaux limited editie collectie

Limited editie producten vind ik altijd speciaal omdat je weet dat het tijdelijk te koop is en als het op is niet meer terug komt. Dit gold ook voor de Maeux Meaux collectie van Monica Geuze en Danique Blessers. Ze brachten een complete vegan lijn uit met make-up producten en verzorgingsproducten, deze lijn was te koop vanaf november 2020 en twee weken geleden kocht ik de collectie met 50 procent korting. Ik testte de producten uit en vertel wat ik ervan vind.

De collectie bevat een pre make-up mask, eye lip face balm, een beautykit en een setting spray.

Het pre make-up mask was verkrijgbaar in twee varianten namelijk een glow en matte variant, ik heb gekozen voor de matte variant. Het masker zit in een tube die mat zwart is en witte tekst bevat, ik vind het uiterlijk er wel strak uitzien.

Achterop de tube staat de gebruiksaanwijzing van het masker, ook staat de ingrediëntenlijst achterop de tube. Er zit 50 ml van het masker in de tube.

Het masker is heel makkelijk te gebruiken, je brengt namelijk een dun laagje van het masker aan op je gezicht en in je hals, vervolgens laat je het masker 10 tot 15 minuten intrekken. Het masker is een leave on masker dus je kunt nadat het masker is ingetrokken je make-up aanbrengen. De tube heeft een vrij kleine opening waardoor er een prima hoeveelheid van het masker uitkomt.

Swatchen.

Ik vind het masker heel erg fijn in gebruik, het masker trekt lekker in mijn huid en ruikt ook nog eens super lekker. Ik vond het heel bijzonder dat mijn make-up over het masker heen aangebracht kon worden want dit had ik nog niet eerder meegemaakt met een masker, maar ik ben heel tevreden over het masker.

De eye lip face balm zit ook in een tube en dit keer is er gekozen voor een glimmende tube met witte tekst, ook deze combinatie vind ik wel erg mooi.

Achterop de tube staat wederom een gebruiksaanwijzing en ook de ingrediëntenlijst. In de tube zit 50 ml aan eye lip face balm.

De balsem kun je gebruiken om je wenkbrauwen in vorm te houden en te brengen, daarna kun je de balsem gebruiken als lipgloss en ook kun je highlights op je wangen, oogleden en schouders creëeren met de balsem. Tevens verzorgt en verzacht de balsem droge plekjes.

De tube heeft een pompje waar de balsem uit komt, de eerste keer ging dit niet heel soepel want ik moest een flink aantal keer drukken om de balsem eruit te krijgen, dit is een wat lastiger systeem met een tube vind ik persoonlijk.

Swatchen.

De balsem heeft ook een hele aangename geur, ik heb ervoor gekozen om de balsem alleen aan te brengen in mijn wenkbrauwen want de andere doeleindes waar het product voor gebruikt kan worden spraken me voor nu even niet aan. Mijn wenkbrauwen bleven goed op zijn plek zitten met de balsem en bleven ook lekker zacht de balsem droogt dus niet hard op en dat vind ik erg fijn.

De beautykit was verkrijgbaar in drie kleur varianten, ik heb gekozen voor de rode variant want ik heb zelf veel met de kleur rood en de lipstick sprak mij ook het meeste aan. In de set zit een matte liquid lipstick, volume mascara en een rode highlighter.

De huls van de lipstick is transparant en hierdoor kun je de kleur al mooi zien. De huls is compleet mat en bevat zwarte tekst en een zwarte dop.

Er staat heel weinig vermeld over de lipstick dus echt beloftes zijn er gewoon niet, ik had zelf wat meer informatie wel fijn gevonden want deze is ook niet online terug te vinden.

De applicator die bij de lipstick zit is op zich wel basic maar wel een beetje aan de grote kant, ik vind het lastig om de lipstick heel nauwkeurig aan te brengen.

Swatchen.

Lipstick aangebracht op mijn lippen.

De mascara heeft een strakke zwarte huls met wederom witte tekst, de huls is vrij glimmend.

De mascara is zwart en beloofd je wimpers volume te geven, ook over de mascara is eigenlijk geen extra informatie te vinden. In de huls zit 6 g aan mascara.

Het borsteltje is gemaakt van plastic en heeft vrij korte kaartjes, ik vind dit persoonlijk niet de fijnste borsteltjes dus dat vind ik wel jammer.

De highlighter zit in een zwart glimmend doosje met wederom witte tekst. Ook deze verpakking vind ik er wel strak uitzien.

Achterop het doosje staat de ingrediëntenlijst vermeld en dat vind ik dan wel weer erg leuk omdat die van de lipstick en mascara niet te vinden is.

Als je de highlighter opent zit je een compleet zwarte binnenkant met een vierkant aan highlighter. Ik had het nog wel leuk gevonden als er een klein spiegeltje in de deksel had gezeten. De pan heeft op zich een prima formaat waardoor je er met je kwast goed in kan dippen.

Swatchen.

Ik vind de lipstick en highlighter uit de set echt heel erg fijn, de mascara heeft me een klein beetje teleurgesteld omdat deze geen volume geeft, wel separeert hij de wimpers heel mooi.

De fixing spray was ook verkrijgbaar in twee varianten namelijk een glimmende en matte variant. Ik heb de matte variant. De setting spray zit in een transparant mat flesje en heeft een zwarte sticker met het merk erop, het past wel helemaal bij de andere producten.

Achterop het flesje staat de gebruiksaanwijzing en ook de ingrediëntenlijst. Het is de bedoeling dat je de setting spray goed schud en dan op armlente in een t en x vorm op je gezicht sprayt, de spray zou zorgen voor een matte look en natuurlijk zou je make-up goed op zijn plek blijven zitten.

De verstuiver op het flesje ziet er op het eerste gezicht eigenlijk heel normaal uit en niet heel bijzonder.

De setting spray ruikt wel lekker maar is vreselijk nat. Als je de setting spray heb aangebracht lijkt het net of je in de regen hebt gelopen. De setting spray lekt ook echt in druppels naar beneden, ik snap echt niet hoe deze setting spray door de test is gekomen en verkocht werd.

Ik vind de pre make-up mask, eye lip face balm, lipstick en de highlighter super fijn! De mascara vind ik iets minder fijn omdat hij niet doet wat hij beloofd en ik vind de setting spray echt helemaal niks. Ik vind het wel een hele leuke collectie en hij is compleet vegan, het ging om een limited editie en ik heb deze in de sale gekocht dus weet niet of ze nog te koop zijn.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s