Essence Trend editie My power is

Essence heeft weer een nieuwe trend editie in de schappen liggen en deze heeft de naam My power is gekregen. Deze collectie is geïnspireerd door vier elementen namelijk, vuur, water. Deze elementen hebben weer te maken met de de tekens van de dierenriem (zodiac) en Essence heeft hun kleuren daarop geïnspireerd. Ik testte de producten uit deze trend editie uit en vertel wat ik ervan vind.

De collectie bestaat uit vier oogschaduw paletten, vier matte lipsticks en vier hydrate & prime mistes. De verpakkingen zien er in iedergeval veel belovend uit.

Hydrate & prime mist

De hydrate en prime mist zit in een plastic flesje met gouden tekst. Elk flesje heeft een hele mooi afbeelding aan de binnenkant, ook zitten er edelsteentjes in het flesje.

Achterop de flesjes staan de namen van de sprays, die luiden:01 up in the clouds! 02 down-to-earth! 03 i’m on fire! 04 dance with the waves! Verder staat er wat meer informatie over de sprays op de achterkant en ook hoe je deze moet gebruiken, de ingrediëntenlijst staat ook achterop de flesjes.

De sprays hydrateren de huid en preppen deze optimaal voor je make-up look. Elke spray heeft een individuele geur die past bij één van de vier elementen, de edelstenen die onderin de flesjes zitten zouden een positief effect hebben op je humeur.

De knop waar je op drukt om de spray op je gezicht te sprayen is best groot en ik moet zeggen dat bevalt goed. De verstuiver zelf is eigenlijk basic en er komt een normale hoeveelheid spray uit met aanbrengen. In elk flesje zit 60 ml aan spray.

Ik vind de sprays echt heel erg fijn, mijn make-up brengt heel smooth aan nadat ik de spray heb gebruikt dus dat is heel fijn. Ook vind ik alle vier de geuren heel erg lekker en bijzonder, ik ben wel heel eerlijk ik geloof niet in het gezegde dat de edelstenen invloed zouden hebben op mijn humeur.

eyeshadow palette

De oogschaduw paletten zijn gemaakt van stevig karton en ik vind ze er wel bijzonder uitzien moet ik zeggen. Er is gebruik gemaakt van mooie kleuren en ook wederom een gouden tekst. Je kan de paletten ook erg goed uit elkaar houden door de verschillende kleuren.

Achterop de paletten staan de namen deze zijn hetzelfde als de namen op de hydrate & prime mist en luiden dus 01 up in the clouds! 02 down-to-earth! 03 i’m on fire! 04 dance with the waves!. Ook staat er wat extra informatie over de oogschaduw op de achterkant met daarbij een afbeelding van de kleuren. Ook de ingrediëntenlijst staat op de achterkant.

Het palette gaat open door een magneetje en het eerste wat je ziet als je het klepje omhoog tilt is de naam van één van de vier tekens met daarbij de sterrenbeelden die bij de tekens horen en passende eigenschappen voor die sterrenbeelden.

Als je het palette helemaal uitklapt zie je de oogschaduw kleuren, er zitten negen kleuren in elk palette. De paletten beloven hooggepigmenteerde oogschaduw kleuren te hebben met zowel matte als metallic finishes en een nuance met sprinkel effect die prettig blend. De paletten zouden geschikt zijn voor natuurlijke looks en spannende smokey eyes. In elk palette zit 7,2 g aan oogschaduw.

Air

Swatchen

ooglook gemaakt met het air palette

Water

Swatchen

ooglook gemaakt met het water palette

Fire

Swatchen

ooglook gemaakt het met fire palette

Earth

Swatchen.

ooglook gemaakt met het earth palette.

Ik vind het water, fire en earth palette heel erg mooi, ze hebben een hele goede pigmentatie en de kleuren blenden makkelijk in. Het air palette vind ik een flop, de oogschaduw geeft weinig tot geen pigmentatie op de oogleden en ook opbouwen werkt niet, je blend de kleuren ook direct weer weg helaas.

matt lipstick

De hulzen van de lipsticks zijn erg opvallend want ze zijn goud! De tekst op de hulzen zijn wit en de combinatie is erg mooi maar soms een beetje moeilijk leesbaar.

Achterop de hulzen staan wederom de namen 01 up in the clouds! 02 down-to-earth! 03 i’m on fire! 04 dance with the waves! Verder staat er alleen matte lipstick op in meerdere talen. De ingrediëntenlijst word niet vermeld.

Op de bovenkant van de hulzen staat een rondje met de kleur van de lipstick met daarin ook het element vermeld dus dat is wel erg fijn vind ik zelf.

De lipsticks beloven superlicht te zijn maar hooggepigmenteerd en hebben een intensieve matte finish, ook zouden de lipsticks een langdurige formule hebben. In de hulzen zit 3,5 g aan lipstick.

Swatchen:air – water – fire – earth

Lipsticks aangebracht op mijn lippen.

Ik vind de lipsticks heel fijn in gebruik, ze voelen heel fijn aan op mijn lippen en geven niet af. Het matte effect vind ik zelf ook erg mooi, ik ben heel tevreden.

Ik vind de collectie heel erg mooi en ben eigenlijk over alle producten tevreden het enige product wat ik niet geweldig vind is het air oogschaduw palette. Ik vind het een hele leuke collectie en het is ook een keer totaal wat anders dan andere collecties. Ik ben in iedergeval erg blij met de producten en zal ze met veel liefde gaan gebruiken.

Essence Trend editie my power is, is verkrijgbaar tot februari 2021 bij Kruidvat en Trekpleister. Voor deze trend editie geldt op is op.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s