Essence Trend editie Bronzed this way

De trend edities van Essence hebben thema’s en ook de trend editie Bronzed this way. Deze collectie is geinspireerd op Afrika. De kleuren van het op één na grootste continent komen terug in de trend editie Bronzed this way! Ik vond de producten er veel belovend uitzien en was dan ook erg benieuwd wat deze producten zouden doen op mijn gezicht. Ik testte een aantal producten uit en vertel wat ik van deze collectie vind.

In de collectie zitten jewelery tattoos, een oogschaduw palette, baked bronzy blush, shimmering body oil, matte bronzers en een fan brush.

De bronzer is verkrijgbaar in twee kleuren namelijk voor de lighter en darker skin. De doosjes van de bronzers zijn gemaakt van kunststof en zijn transparant waardoor je de bronzers mooi kunt zien, de tekst op het doosje heeft een bruin gouden kleur.

De bronzers hebben de namen 01 cat’ching the sun en 02 roar’ing sun gekregen. Achterop de doosjes staat wat meer informatie over de bronzers en ook de ingrediëntenlijst staat erop.

In de doosjes zit 20 g aan bronzer. Het leuke aan de bronzer vind ik de print, deze heeft namelijk een luipaardprint gekregen en dat heb ik nooit eerder gezien. De bronzers zouden een zachte structuur hebben en makkelijk aan te brengen zijn met ronde bewegingen.

Swatchen:01 cat’ching the sun en 02 roar’ing sun

zonder bronzer 01 cat’ching the sun aangebracht 02 roar’ing sun aangebracht

Ik vind beide bronzers erg mooi, ze hebben een mooie pigmentatie en brengen makkelijk aan, ook zijn ze goed te blenden en geeft het een mooi resultaat.

Het doosje van de baked bronzy blush is gemaakt van kunststof en is ook wat boller, het doosje is ook transparant waardoor je de blush mooi ziet, en ook is de tekst bruin goud achtig.

De blush heeft de naam 01 giraffe me crazy! gekregen. Achterop het doosje staat wat meer informatie over de blush en ook de ingrediëntenlijst staat achterop.

De blush heeft een giraffe print gekregen, ik vind het zelf wat moeilijk te zien maar ik ben ook niet zo thuis in de giraffen, ik vind het leuk bedacht. In het doosje zit 6,0 g aan blush. De poeder zou makkelijk te blenden zijn en een licht gebakken textuur hebben.

Swatchen.

zonder blush met blush

Ik vind de blush op mijn gezicht een beetje tegenvallen, de swatch ziet er mooi uit maar in combinatie met bronzer valt de blush nauwelijks op, voor mij zijn roze tinten dan toch beter want dit resultaat is te minimaal

Het oogschaduw is gemaakt van stevig karton maar heeft een fluweel laagje waardoor het palette heel lekker zacht aanvoelt, de tekst op het palette is ook bruin goud en bevat ook echt een Afrika printje.

Het palette heeft de naam 01 see my roar’some eyez! gekregen. Achterop het palette staat wat meer informatie over het palette en ook de ingrediëntenlijst staat erop.

In de deksel van het palette zit geen spiegel en dat is wel jammer. Het palette heeft een zwarte binnenkant en bevat tien kleuren oogschaduw, met het palette zou je diverse ooglooks kunnen maken. Het palette bevat matte, metallic en glitter kleuren. In het palette zit in totaal 6,4 g aan oogschaduw.

swatchen.

ooglooks gemaakt met het palette.

Ik vind het palette echt heel mooi, de kleuren hebben een mooie pigmentatie en je kunt echt leuke ooglooks maken met het palette. De ooglooks zijn wel wat gewaagder en daar moet je van houden maar ik vind het wel erg mooi.

De sjimmering body oil zit in een transparant glazen flesje, de tekst op het flesje is bruind goud achtig en je kunt de shimering body oil mooi door het flesje heen zien.

De shimmering body oil heeft de naam 01 oil i want is sun! gekregen. Achterop het flesje staat wat meer informatie over de olie en ook de ingrediëntenlijst staat achterop vermeld.

In het flesje zit 12 ml aan product. De olie zou een subtiele glinstering achterlaten op de huid en ook verzorging bieden doordat er macadamia oil inzit, ook zou de olie een kokosnoot geur hebben. Je kunt het aanbrengen over je hele lichaam maar ook op bepaalde plekken.

Het flesje heeft een normale opening waardoor er eigenlijk een prima hoeveelheid olie uit komt, je kunt het aanbrengen op je hand en daarna aanbrengen op de desbetreffende plek op je huid.

Swatchen.

Olie aangebracht op mijn huid.

De olie valt erg tegen, je ziet geen shimmering en ik krijg er ook geen glow van, de olie ruikt wel erg lekker maar het doet niet wat het beloofd.

Ik vind dat Essence weer een leuke collectie heeft neergezet, ze hebben echt heel erg hun best gedaan en dat zie je terug. Ik vind de meeste producten erg fijn, op de blush en de olie na. Ik vind het uiterlijk van de producten al een groot compliment waard.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s