Essence Trend editie Bloom baby, bloom!

DSC_1043

De trend editie bloom baby, bloom! is een collectie die heel erg op de lente geïnspireerd is, de kleuren die voor deze collectie zijn gebruikt zijn gebaseerd op bloesems. Deze make up collectie zouden je gezicht een frisse makeup look bezorgen en een goed humeur geven. Ik testte de producten uit deze collectie uit en vertel wat ik van deze producten vind.

fr

In de collectie zitten een oogschaduw palette, blushlighter, baked highlighters, healthy glow primer oil en nectar lipglosses.

Healthy glow primer oil

DSC_1019

De healthy glow primer oil zit in een glazen flesje, het flesje ziet er best luxe uit voor een low budget merk en ik vind het geheel er ook gewoon mooi uitzien.

DSC_1029

Achter op het flesje staat meer informatie over het product, er zit caring rice oil en vitamine e in. De healthy glow primer oil heeft de naam 01 violet it bloom in.

IMG_3555 2

De healthy glow primer oil heeft een pippet om het product te verdelen over je gezicht.  De healthy glow primer oil belooft een egale finish en geeft je makeup een subtiele bloemengeur, De primer zou niet vet zijn en ook snel absorberen, de structuur is heel voedend en zou je huid perfect voorbereiden op je foundation.

IMG_2629 2

Swatchen.

primer

zonder primer                                                        met primer

Ik vind de geur van de primer echt heel erg lekker, persoonlijk vind ik de primer best vet en helemaal niet zo snel intrekken als word beweerd, wel blijft mijn make up goed zitten met de primer en merk ik dat de primer zeker verzorging aan mijn huid bied.

Blushlighter

DSC_1117

De blushlighter zit in een doosje wat is gemaakt van kunststof, ik vind het doosje niet heel bijzonder en wel bij Essence passen, ik vind de opdruk die op het doosje staat er wel mooi uitzien en dan onderscheid zich dan wel weer omdat het een trend editie is.

DSC_1123

De blushlighter heeft de naam 01 i lilac you! gekregen, achter op het doosje staat wat meer informatie over de blush en ook de ingrediëntenlijst staat erop vermeld.

DSC_1128

In het doosje zit 7 g aan blush. De blush zou een zachte romige structuur hebben en hierdoor zou de blush licht aanvoelen op de huid. De blush zou een metallic mat effect achter laten op je gezicht.

IMG_0969

IMG_4248

Swatchen.

blush

zonder blush                                                               met blush

Ik vind het effect van de blush vooral mat en ik zie weinig terug van het metallic effect, de kleur van de blush is vrij subtiel en het ziet er zeker mooi uit op mijn huid vind ik persoonlijk.

Baked highlighter

DSC_1096

De doosjes van de highlighter zijn gemaakt van kunststof en zijn eigenlijk ook weer typisch Essence, ik vind het doosje niet heel spectaculair maar door de transparante deksel zie je wel het mooie bloemenpatroon wat in de highlighter is verwerkt.

De highlighter’s hebben de namen 01 daisy me glowing en 02 rose & shine! gekregen. Achterop het doosjes staat meer informatie over de highlighter’s, ook de ingrediëntenlijst mag niet ontbreken op het doosje.

DSC_1116

In beide doosjes zit 5,6 g aan highlighter. Zoals ik eerder al schreef hebben beide highlighters een prachtig bloemenpatroon. De highlighter’s zouden een hoge dekking hebben, je zou niet veel van de highlighter’s nodig hebben om een mooi effect te creëren.

high

IMG_4709 2

Swatchen.

high

01 daisy me glowing aangebracht                            02 rose & shine! aangebracht

Ik vind de 01 daisy me glowing wat aan de warme kant en iets te heftig persoonlijk, 02 rose & shine! vind ik daar in tegen echt prachtig en past gewoon wat beter bij mij. De highlighter’s hebben wel een goede pigmentatie en zijn ook redelijk makkelijk te blenden.

Eyeshadow palette

DSC_1133

Het oogschaduw palette is gemaakt van stevig karton en ziet erg heel vrolijk uit met het bloemenpatroon, een echte eye catcher in mijn stash zou ik zeggen. De tekst opdruk heeft een licht 3d effect en glimt mooi wat ik een leuk effect vind.

DSC_1140

Het oogschaduw palette heeft de naam 01 poppy-ng colours on me! gekregen. Achter op het palette staat meer informatie over het palette, uiteraard staat de ingrediëntenlijst er ook op.

DSC_1149

Het palette heeft geen spiegel aan de binnenkant, ik vind dit wel jammer want er was genoeg plek voor geweest. In het palette negen kleuren oogschaduw, in totaal zit er 7,2 g aan oogschaduw in het palette. Het palette belooft erg gepigmenteerde oogschaduw kleuren, de kleuren hebben verschillende finishes van mat tot metallic en glitters. De kleuren in het palette zijn wel vrij heftig en je moet hier van houden.

E72F8115-E0EC-480E-8631-8A8BF83B09EF_1_105_c

IMG_0044

Swatchen.

oog

ooglook gemaakt met het palette

Ik ben erg tevreden over het oogschaduw palette, ik werd stiekem wel heel vrolijk van de felle kleuren en ook de diverse finishes vind ik erg leuk. De kleuren hebben een goeie pigmentatie en blenden makkelijk in, je kunt echt mooie ooglooks maken met het palette.

Nectar lipgloss

DSC_1077

De lipgloss zit in transparante hulzen die gemaakt zijn van kunststof, de tekst op de huls is roze en ook is de huls versierd met bloemetjes.

DSC_1086

De liglossjes hebben de namen 01 hibis-kiss en 02 tulips on my lips gekregen. Achterop de huls staat wat meer informatie over de lipgloss.

DSC_1092

De lipgloss bevat jojoba oil en vitamine e ingrediënten. De lipgloss zou een heel erg shiny effect geven en je lippen verwennen door de vitamine e en jojoba oil. In de hulzen zit 9 ml aan lipgloss.

IMG_8838

De lipgloss heeft een jumbo applicator waardoor je de lipgloss rijkelijk op je lippen kunt smeren.

IMG_7689

Swatchen.

lipgloss

01 hibis-kiss aangebracht                                                    02 tulips on my lips aangebracht

Ik vind de lipgloss niet heel bijzonder, je kunt hem wel fijn aanbrengen op je lippen en hij voelt verzorgd aan maar er komt eigenlijk geen kleur vanaf en dat vind ik jammer, wel heeft de lipgloss een mooie shine en ruikt de lipgloss erg lekker.

DSC_1037

Ik vind dat Essence zeker hun best heeft gedaan een mooie trend editie neer te zetten, over het algemeen ben ik positief over de producten en vind ik ze een fijn lente gevoel geven, ook zien de producten er zelf gewoon heel vrolijk uit en dat is ook een pluspunt.

De trend editie bloom baby, bloom! is verkrijgbaar tot juni 2020 bij Kuidvat, voor deze trend editie geldt op is op.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s