Essence Trend editie Crystal dreams

DSC_0437

Trend edities vind ik vaak erg leuk, vaak zitten er toch wat specialere producten in die collecties die je niet in het standaard assortiment vind. Essence brengt ongeveer om de maand een trend editie uit, en sommige zijn gewoon heel erg leuk en sommige vallen wat tegen. De trend editie Crystal dreams is een collectie die is geïnspireerd op de winter maanden en staat in teken van koele highlighters en warme kleuren. Ik testte een aantal producten uit deze collectie uit en vertel wat ik ervan vind.

alles

De collectie bevat een oogschaduw palette, highlighter, luminizing spray, luminizer, getinte lip olie en een kwast.

DSC_0333

De luminizer zit in een tube die mooi is vormgegeven. Je kunt de luminizer aanbrengen onder je foundation en dat zou zorgen voor een uniek glanseffect ook zou de luminizer makkelijk aan te brengen zijn.

DSC_0337

De luminizer heeft de naam 01 frozen shine gekregen. Achterop de tube staat meer informatie over de luminzer en ook de ingrediëntenlijst.

IMG_9570

In de tube zit 30 ml aan luminzer, wel vind ik het fijn dat de tube zo goed is afgesloten met een lipje, zo weet je zeker dat je een nieuwe tube in handen hebt.\IMG_7459

De tube heeft een normale opening en er komt een normale hoeveelheid luminizer uit de tube.

IMG_0608

Swatchen.

primer

zondefr luminizer                          met luminizer                             luminizer en foundation

Ik vind de luminizer fijn aanvoelen op mijn gezicht maar dat is ook alles. Ik vind niet dat mijn gezicht een mooie glans krijgt door de luminizer terwijl dat met de swatch wel heel mooi zichtbaar was zie ik er op mijn gezicht niks van terug.

DSC_0370

Het doosje van de highlighter is gemaakt van stevig karton. Het crystal wat op het doosje is gemaakt vind ik leuk ogen.

DSC_0376

De highlighter heeft de naam 01 love at first light! gekregen. Achterop het doosje staat meer informatie over de highlighter en ook de ingrediëntenlijst.

DSC_0391

In de deksel van het doosje staat een tekst. In het doosje zit 8,5 g aan highlighter. De pan van de highlighter is ook lekker groot dus je kan makkelijk dippen, ook in de highlighter staan crystals gedrukt.

IMG_8142

IMG_5820

Swatchen.

high.jpg

zonder highlighter                                                   met highlighter

Ik vind de highlighter erg mooi, de pigmentatie is erg goed en ik vind de koele tint gewoon heel erg mooi. Je kunt de highlighter mooi opbouwen en hem zelf zo fel maken als je wilt.

DSC_0395

Het oogschaduw palette is ook gemaakt van stevig karton en heeft dezelfde uitstraling als het highlighter palette.

DSC_0402

Het palette heeft de naam 01 give me crystals! gekregen. Achterop het palette staat meer informatie over het palette en ook de ingrediëntenlijst staat erop.

DSC_0407 3

Ook in de deksel van het oogschaduw palette staat een tekst gedrukt. In het palette zit 7,8 g aan oogschaduw. Het palette bevat elf kleuren oogschaduw afgewisseld van metallic en matte kleuren. Je kunt er diverse winter ooglooks mee maken.

IMG_6999

IMG_4212.jpeg

Swatchen.

3.jpg

ooglooks gemaakt met het palette

Ik ben erg tevreden over het palette, de kleuren hebben een hele mooie pigmentatie en je kunt erg mooie ooglooks maken met het palette.

DSC_0345

De lip olie zit in een huls die ook crystal vormen heeft en dat ziet er heel erg mooi uit. De hulzen zijn gemaakt van stevig plastic.

DSC_0353

De lip olie is verkrijgbaar in twee varianten en hebben de namen 01 frozen kisses en 02 crystal love gekregen. In de flacon zit 2,3 ml aan lip olie. De lip olie zou een lichte kleur afgeven en een mooie glans tevens verzorgt de lip olie je lippen in de winter maanden.

IMG_3710

De applicator van de lip olie is wat dikker dan de standaard applicatoren. Je kunt de lip olie wel heel makkelijk aanbrengen met de applicator.

IMG_0842

Swatchen:01 frozen kisses en 02 crystal love

lipolie

01 frozen kisses en 02 crystal love aangebracht op mijn lippen.

Ik vind de lip olie wel fijn om mijn lippen te beschermen in de winter maar dan wel voor thuis, ik vind dat de lip olie een beetje tintelt en ik vind de kleur niet heel erg opvallen dus dat vind ik wel jammer.

IMG_5640

De fixing spray zit in een plastic flesje en het geheel ziet er weer erg leuk uit. De fixing spray zou je make up goed op zijn plek laten zitten en ook nog eens een mooie gloed achterlaten.

IMG_3647

De fixing spray heeft de naam 01 lightening spritz gekregen. Achterop het flesje staat een hele lange tekst maar ik weet echt niet wat er staat omdat de tekst wit is en moeilijk leesbaar is.

IMG_6002

In het flesje zit 75 ml aan spray. De fixing spray heeft een normale verstuiver waardoor er een normale hoeveelheid fixing spray uit het flesje komt.

spray.jpg

zonder fixing spray                                                             met fixing spray

De fixing spray houd mijn make up goed op zijn plek, maar ik zie helemaal niks van de glans die de fixing spray zou moeten achterlaten, ik vind dat wel jammer want normale fixing sprays zijn er al genoeg en dit zou echt iets extra’s moeten geven.

DSC_0423

Ik vind de collectie zeker erg mooi, helaas vind ik niet alle producten doen wat ze beloven en dat stelt me een beetje teleur. Ik vind dat Essence zeker hun best heeft gedaan maar ik had toch wat meer van sommige producten verwacht.

De trend editie Crystal dreams van Essence is nog verkrijgbaar tot maar 2020 bij Kruidvat en Trekpleister, voor deze collectie geldt op is op.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

blog

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s