Essence Camouflage + matt concealer

DSC01963.jpeg

Concealer is voor mij een belangrijke stap in mijn make up routine, ik vind het fijn om kringen rondom de ogen te kunnen camoufleren en ook voor oneffenheden zoals puistjes of plekjes kan concealer een goede dekking bieden. Ik heb diverse concealers in mijn stash zitten. Toen Essence een tijdje geleden de camouflage + matt concealer aankondigde was ik erg benieuwd naar deze concealer, deze concealer beloofd een aantal mooie eigenschappen te hebben, ik testte de concealer uit en vertel wat ik van deze concealer vind.

DSC01863.jpeg

 

De huls van de concealer is gemaakt van stevig plastic, de tekst op de huls is zwart gecombineerd met paars. De dop is zwart en hier staat een sticker op waar waterproof en tattoo covering opstaat.

198A7B8A-E908-460E-941B-82BC3F6701EF_1_105_c.jpeg

Op de zijkant van de huls staat wat meer informatie over de concealer, hij belooft een matte finish en ook waterproof te zijn, daarnaast zouden donkere kringen en schaduw onder de ogen makkelijk te verbergen zijn en ook een tatoeage camoufleren zou met deze concealer geen probleem zijn.

kleur

De concealer is verkrijgbaar in drie kleuren, ik heb twee kleuren getest namelijk de 10 light rose en de 20 light ivory.

DSC01922.jpeg

In de hulzen zit 5 ml aan concealer. De ingrediëntenlijst staat niet op de huls vermeld maar die is wel terug te vinden op de website van Essence, ik heb persoonlijk niet snel last van bijwerkingen bij make up maar mocht dit wel bij jou het geval zijn kan je even de ingrediëntenlijst online checken.

DSC01929.jpeg

De concealer heeft een vrij grote en zachte applicator, ik was hier heel erg door verrast meestal is een applicator van een concealer vrij smal. Het voordeel van de brede applicator is dat je de concealer lekker ruim kan aanbrengen en ik denk dat hier ook voor is gekozen omdat je ook tatoeages kan camoufleren met de concealer.

IMG_4105 2.jpeg

Swatchen:10 light rose en 20 light ivory

10 light roserose.jpg

zonder concealer                                        met concealer                                   concealer geblend

20 light ivory

light ivory.jpg

zonder concealer                                         met concealer                                  concealer geblend

tattoo

tatoeage                                                        tatoeage gecoverd

SONY DSC

Ik ben heel erg onder de indruk van de concealer, de concealer heeft een hele fijne structuur en is makkelijk te blenden. De matte dekking is ook mooi meegenomen en ziet er ook heel mooi uit. Of de concealer waterproof is? dat vind ik persoonlijk een lastige vraag, ik kon de concealer vrij makkelijk verwijderen zonder heel erg te boenen dus ik denk niet dat dit een hele water vaste concealer is. De dekking van een tatoeage kan de concealer zeker aan, op de foto zie je wel een vrij dikke laag concealer en daar is deze niet heel mooi geblend, dit komt ook omdat de pols een lastige plek is maar ik denk dat je als je bijvoorbeeld een tatoeage zichtbaarder bij je gezicht heb zitten en je deze zou moeten camoufleren dat zeker lukt met deze concealer.

Essence Camouflage + matt concealer €2,89 – Verkrijgbaar bij Kruidvat en Trekpleister.

Volg mij ook op:Twitter – Facebook – Instagram – Youtube

blog

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s